Maykel Blanco-konsert på Folken 16.nov!

Maykel Blanco Y Su Salsa Mayor er i dag et av topp 3 mest populære cubanske salsaorkester verden over, og kommer til Stavanger lørdag 16. november!

Forhåndssalg av billetter: www.folken.no/folken/shows/13191-maykel-blanco-y-su-salsa-mayor
kr 475,- / stud kr 395,-

Facebook event: https://www.facebook.com/events/463803027728262

SalsaNor feirer 20 år med salsa i Norge i 2019! Som Norges eldste, ideelle organisasjon med formål å løfte frem salsa og andre relaterte musikk- og danseformer, slår vi på stortromma og inviterer hele byen til en helt fantastisk feiring på Folken.

Maykel Blanco y su Salsa Mayor omtales av musikk-kritikere som det mest energiske, innovative og solide live-ensemblet fra Cuba det siste tiåret! Orkesteret fyller i år 15 år og tar med seg superstjernen Mayito Rivera (over 20 år som hovedvokalist i Los Van Van) på sin Europa-turné i november.

Bandleder Maykel Blanco er den yngste musikeren som noensinne har ledet et cubansk storband. Han startet sin utdanning til perkusjonist fra 12 års alderen, og dannet sitt første band allerede da han var 15. Som 23-åring i 2005 etablerer han 14-mannsorkesteret Salsa Mayor, og mottok etter kort fartstid med orkesteret ulike priser, både nasjonale og internasjonale, for “Beste salsa-orkester”, “Beste musikk-arrangement”, “Årets Beste Live-opptreden” etc.

Bandets store gjennombrudd var i 2010 med albumet “Soy lo que te hala”, og etter dette har orkesteret årlig turnert Europa, Asia, Nord-Amerika og Latin-Amerika. Albumet «Que no me quiten la fé» som kom ut i 2016 skapte en ny boom i salsamiljøer over hele verden, og da orkesteret spilte for første gang i Norge oktober 2017, var konserten utsolgt og flere måtte snu uten å få høre denne energibomben fra Cuba.

Orkesterets 7. album, «Que tiene que te mueve» ble lansert for kun noen få uker siden. Vi er svært stolte over å presentere 15-manns orkesteret i Stavanger lørdag 16. november på Folken, og inviterer alle til å blir med på feiringen av SalsaNors 20 års jubileum!

Line-up:

Maykel Blanco Cuevas, piano
Yordis Larrazabal Moya, vokal
Javier Mar l Valera, vokal
Alejandro, Gonzales Casanova, vokal
Altides Landa Batista, vokal
Jaime Yunier Cruz Bustillo, congas
Jorge Victor Gonzalez Diaz, bass
Ahmed González Posada, trompet
Lázaro Antonio Gonzalez Lopez, trompet
Juan Gabriel Serguera Estevez, trombone
Omar Alvarez Ramírez, trombone
Jose Luis Matos Pies, slagverk
Victor Bell , keyboard
Yamichel Cuevas Jimenez , minor perc
Alejandro Silva Fayat, lydtekniker
Oscar Leon Contreras, lydtekniker monitor

Special Guest: Mayito Rivera, vokal

Dj MaiE holder dansegulvet rykende varmt før og etter konserten.

Gå ikke glipp av denne konsertopplevelsen som kommer til å skremme bort høsten med sin karibiske varme og energi lørdag 16. november.